2°C | Amsterdam

Restaurants, musea en binnenactiviteiten mogen de deuren weer openen

HOLLANDS KROON – Dat laten bronnen rondom het kabinet weten. De snelle daling van het aantal mensen op de intensive cares en op de ziekenhuisafdelingen waar Covid-19 patiënten liggen is de reden dat het kabinet niet op 9 maar op 5 juni de versoepelingen naar voren gaat halen, voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen niet mag gaan stijgen.

De ‘kroegen en cafés mogen de deuren nog niet openen, die mogen pas in stap 4 de deuren weer openen, dat zal ergens rond 24 juni zijn volgens de bronnen. Daarnaast mogen ook de binnenspeeltuinen en musea de deuren weer openen, wel gelden daar nog de coronamaatregelen als de 1.5 meter afstand houden en een maximaal aantal bezoekers per keer.

In stap 4 komen dan de kroegen en cafés aan de beurt en gaat het aantal mensen dat per keer naar binnen mogen in de horeca en andere openbare plekken weer worden verhoogd. Mede door het steeds sneller verlopende vaccinatieproces daalt het aantal besmette mensen in Nederland snel en neemt ook het aantal besmettingen snel af.. Binnenkort zal ook meer duidelijk worden over het vaccinatieboekje die nodig is om bijvoorbeeld naar het buitenland op vakantie te gaan. Deze is in veel landen verplicht om daar vakantie te kunnen vieren. 

Mensen die gevaccineerd zijn hoeven niet in quarantaine, en hoeven in sommige landen ook geen mondkapje meer te dragen. Wel wordt er hard opgetreden tegen vakantiegangers die bewust de regels negeren, deze staan zeer hoge boetes te wachten.

Op de foto: Het wok restaurant in Wieringerwerf

 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.