2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

Samen praten over het vluchtelingenvraagstuk, het kan in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Er wordt op Hollands Kroon een nadrukkelijk beroep gedaan om een bijdrage te leveren aan het opvangen van vluchtelingen. Voordat de gemeenteraad een besluit neemt op de wijze waarop Hollands Kroon hier invulling aan geeft, hebben de raadsleden behoefte om te weten hoe inwoners hierover denken.
Uit de raadsvergadering van 28 januari is ook gebleken dat het vluchtelingenvraagstuk leeft onder de inwoners. Om die reden zijn vier avonden in mei georganiseerd waar inwoners in gesprek kunnen met raadsleden over het vluchtelingenvraagstuk.

Aanmelden

Wilt u in gesprek met de raadsleden over het vluchtelingenvraagstuk in Hollands Kroon? Aanmelden voor de bijeenkomsten in mei kan vanaf nu via deze link: aanmeldformulier. De bijeenkomsten worden op de volgende locaties en data georganiseerd:

Locatie Adres Datum
Café Beentjes Dorpsstraat 88, Winkel donderdag 12 mei
Dorpshuis Hippolytushoef Kerkhofsteeg 2, Hippolytushoef dinsdag 17 mei
De Buren Wieringerwerf Brinkweg 15, Wieringerwerf donderdag 19 mei
Wapen van Holland Stationsweg 2, Anna Paulowna dinsdag 24 mei

Open dialoog

De inloop van de bijeenkomsten is om 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur en loopt tot uiterlijk 22.00 uur. Na de inloop volgt er een korte introductie van de burgemeester waarna inwoners en raadsleden in kleine groepjes, in een open dialoog met elkaar in gesprek gaan over het vluchtelingenvraagstuk. Een onafhankelijk voorzitter begeleidt het proces en aan iedere tafel zit een onafhankelijk notulist om de ideeën en opvattingen zo goed mogelijk samen te vatten. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per avond rouleren de deelnemers in wisselende samenstellingen. Achteraf ontvangen alle deelnemers de verslaglegging van de bijeenkomsten.

Planning besluitvorming

De ideeën en opvattingen van inwoners nemen de raadsleden mee bij de besluitvorming. De planning is dat dit voorstel eind juni wordt behandeld in de gemeenteraad.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.