2°C | Amsterdam

Scholen Hollands Kroon ontvangen ‘Het Grote Familie Voorleesboek’

Hollands Kroon – Alle scholen uit de gemeente Medemblik die zich hebben ingeschreven voor het Nationaal Voorleesontbijt 2016, ontvangen een exemplaar van het ‘Het Grote Familie Voorleesboek’. Voor het boek, waarvan de gehele opbrengst naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat, schreven negen bekende Nederlanders waaronder Yvon Jaspers, de boyband Mainstreet en kinderpopster Dirk Scheele, een verhaal rondom het thema ‘familie’.
Het Grote Familie Voorleesboek bestaat uit negen korte ‘droomverhalen’, waar naast Ronald McDonald Kinderfonds ambassadeur Yvon Jaspers, Mainstreet en Dirk Scheele, ook tv-kok Hugo Kennis, presentator Klaas van Kruistum, tennisspeler Jacco Eltingh, actrice en presentatrice Yvonne Coldewijer, bekend paardenliefhebber Jesse Drent en zangeres Tyra Wiertz aan hebben meegewerkt. Het boek staat vol met leuke, spannende en grappige verhalen om even samen bij weg te dromen.
‘Het Grote Familie Voorleesboek’ is speciaal gemaakt in opdracht van McDonald’s, als trouwe partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. McDonald’s heeft het voorleesboek in samenwerking met uitgeverij Kluitman en wehkamp ontwikkeld. wehkamp doneert de boeken naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen 2016. Het voorleesboek, waarvan de gehele opbrengst naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat, is exclusief verkrijgbaar via wehkamp.nl/kinderfonds.
wehkamp steunt het Ronald McDonald Kinderfonds inmiddels ruim 12,5 jaar. Naast financiële ondersteuning, krijgen de huizen jaarlijks de gelegenheid te shoppen in de webwinkel van wehkamp en verkopen zij, naast het voorleesboekje de Ronald McDonald Kinderfondsknuffel en pyjama’s waarvan de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Kinderfonds.
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 huizen vlakbij het ziekenhuis, 11 huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen samen met hun ouders even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor gehandicapte- en ernstig zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers en donaties.
De Nationale Voorleesdagen 2016 vinden plaats van 27 januari t/m 6 februari.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.