2°C | Amsterdam

Schrik en woede bij café de Buren Wieringerwerf na diefstal kabels.


WIERINGERWERF – Schrik en woede bij café Bij de Buren in Wieringerwerf. Koperdieven hebben vrijwel alle kabels gestolen uit de opslag van het café. “Ik dacht eerst, iemand heeft een geintje geflikt.”
Martine Bil, de eigenaresse van het café, liep woensdagochtend naar buiten om een waterstofzuiger pakken. Daar merkte ze dat het snoer eraf was geknipt. “Ik moest lachen en dacht: “Wat krijgen we nou?””
Toen al snel bleek dat van de overige stofzuigers ook de snoeren ontbraken, werd de grap snel een harde en pijnlijke werkelijkheid.

Vijfduizend euro

Alle verlengsnoeren, speciale stroomkabels voor buitenfeesten en een haspel met vijftig meter elektriciteitskabel zijn allemaal gestolen. De schade is enorm. Martine is er ziek van: “Zij hebben voor vijftig euro buit, maar ik moet voor vijfduizend euro nieuwe spullen kopen. Gisteren had ik zoiets van: “Heb ik daarvoor met kerst zo hard gewerkt?””
De daders zijn waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag via de poort achter het café naar binnen geklommen. “Daar komt dus ook een camera,” waarschuwt Martine. De politie is op zoek naar getuigen: die kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.