2°C | Amsterdam

Senioren Hollands Kroon wil geluidsscherm A7 Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De fractie van de Senioren Hollands Kroon maakt zich ernstig zorgen over de gezondheid van de inwoners van Wieringerwerf. Zorgen over een te hoge concentratie aan fijnstof, geluidsoverlast en een verslechtering van de leefomstandigheden in een groot deel van Wierigerwerf.
Senioren Hollands Kroon zegt dat het laatste geluidsrapport niet zoals de gemeente zegt 6 jaar, maar 8 jaar geleden is gemaakt en in de tussentijd is het verkeer dag gebruikmaakt van de A7 richting de Afsluitdijk en richting Amsterdam is een stuk drukker geworden dan 8 jaar geleden.
Senioren Hollands Kroon zegt: ,, Overal in den lande zien wij geluids- en fijnstofschermen worden opgericht. Ter bescherming tegen overlast van fijnstof, welke in hoofdzaak bestaat uit roetdeeltjes, rubber van autobanden, slijpsels uit motoren, koolwaterstoffen, zwaveldioxide, benzeen en ammoniak, vinden wij het voor de volksgezondheid van essentieel belang dat er aan de westkant van Wieringerwerf maatregelen worden getroffen.”
De huidige aarden geluidswal met bosschages bij het Zuiderpark is deels ingezakt en haalt nergens meer de hoogte en voorwaarden die ten tijde van realisatie gesteld werden. De bewoners kunnen vanuit hun huis de vrachtwagenchauffeurs in de cabine zitten wat voorheen niet het geval was.
Senioren Hollands Kroon zegt verder: ,,Wij hebben van de bewoners begrepen dat naast de geluidoverlast, van buiten zitten geen sprake is, ook heeft men heel veel overlast van fijnstof welke de woningen zichtbaar binnendringt. Daarbij komt nog dat de overheersende westelijke wind naar de woningen toe is gericht. In het Zuiderpark staan zelfs woningen op minder dan 50 meter van de A7 verwijderd. Na de geluidsmeting van ruim 8 jaar geleden is de maximale snelheid van 120 naar 130 km/uur verhoogd.”
Senioren Hollands Kroon wijst erop dat Wieringerwerf samen met Wognum in de gemeente Medemblik, dicht langs de A7 liggen en dat het niet verantwoord is om voor de woningen die langs de A7 liggen een nieuwe geluids- en fijnstofmeting te gaan uitvoeren.
Senioren Hollands Kroon vraagt het college van Hollands Kroon dan ook of zij bereid zijn om samen met Rijkswaterstaat een nieuwe geluids- en fijnstofmeting te laten uitvoeren, maar ook of zij bereid zijn om voor de inwoners van Wieringerwerf in overleg met Rijkswaterstaat te gaan kijken of de maximumsnelheid van 130 naar 100km/u terug kan worden gebracht ter hoogte van Wieringerwerf.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.