Shiba Inu verwachting

De Shiba koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de Shiba Inu koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Shiba Inu. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Shiba om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit, wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Shiba Inu.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld

Social media en een grote fanclub zorgen ervoor dat memecoins in korte tijd ongelooflijke populair kunnen worden. Shiba Inu is een, door honden geïnspireerde, memecoin met de shiba-Inu jachthond als mascotte. Shiba Inu heeft de laatste veel aandacht gekregen waardoor de prijs onlangs (oktober 2021) is vertienvoudigd. Genoeg reden om eens dieper in te gaan op deze crypto munt.

Wat is Shiba Inu?

De Shiba Inu coin is een op het Ethereum gebaseerde altcoin. Dit betekent dat het geen eigen blockchain heeft maar gemaakt en gehost is op het Ethereum netwerk. De munt werd in augustus 2020 geïntroduceerd door een pseudonieme oprichter genaamd Ryoshi. In zijn uitgebreide “Woofpaper” legt Ryoshi uit te hebben gekozen voor Ethereum omdat het al een veilig en bekend platform is dat goed ingeburgerd is en waarbij het project gedecentraliseerd kan blijven.

Shiba Inu is ontwikkeld als antwoord op een simpele vraag: “Wat zou er gebeuren als een cryptocurrency-project voor 100% door de gemeenschap zou worden gerund?” Ryoshi schrijft de oorsprong van de coin toe aan een ‘experiment in gedecentraliseerde spontane gemeenschapsvorming’. Volgens Ryoshi kan de kracht van collectieve decentralisatie iets sterkers opbouwen dan een gecentraliseerd team ooit zou kunnen creëren.

Opvallend is dat Shiba Inu een totale voorraad van 1 quadriljoen munten heeft. Ryoshi zelf zou geen Shiba Inu munten in zijn bezit hebben. De helft zit in de liquiditeitspool op de gedecentraliseerde beurs Uniswap en de andere helft is naar Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, gestuurd. Dit laatste deed Ryoshi in de hoop dat Buterin de tokens zou houden. Dit deed Buterin echter niet. Hij verbrandde een meerderheid en schonk een aanzienlijk bedrag aan goede doelen waaronder het India Covid Relief Fund. Dit had tot gevolg dat Shiba Inu weer in de belangstelling kwam te staan en de prijs werd opgedreven.

Shiba Inu staat over het algemeen bekend als alternatief voor de Dogecoin (DOGE) en is door Ryoshi omgedoopt tot de “Dodgemoordenaar”. Ryoshi stelt dat Shiba Inu meer community gedreven is en daardoor het vermogen heeft om de waarde van de DOGE exponentieel te overtreffen. Shiba Inu heeft een groeiende gemeenschap die bekend staat als de ShibArmy.

Shiba Inu ecosysteem

SHIB LogoDe Shiba Inu coin is een onderdeel van het Shiba Inu ecosysteem. Het totale ecosysteem bestaat uit 3 tokens:

  • Shiba Inu (SHIB): Dit is de eerste coin van het Shiba Inu project en het stelt gebruikers in staat om er miljoenen van te bezitten.
  • Riem (LEASH): het oorspronkelijke idee hierachter was dat de prijs van deze token verbonden zou zijn aan de prijs van de Dogecoin. Inmiddels is besloten dat de LEASH-coin net als SHIB een ERC-20 coin is. In tegenstelling tot SHIB heeft de LEASH-coin slechts 100.000 coins in omloop.
  • Bot (BEEN): Deze derde token is een governance token die op dit moment nog niet verhandelbaar is maar later dit jaar op de markt zou moeten verschijnen.

Daarnaast omvat het Shiba Inu ecosysteem ook:

  • ShibaSwap: Dit is een DeFi-platform met als doel een veilige plek te bieden waar cryptocurrencies verhandeld kunnen worden terwijl het gedecentraliseerd blijft. ShibaSwap heeft drie toepassingen te weten DIG (liquiditeit verschaffen), BURY (staking) en SWAP. Het platform zal worden gelanceerd op het twee weken durende liquiditeitsevent.
  • Shiba Incubator: Dit is een leerprogramma om artiesten te helpen.
  • Shiboshi’s: Shiboshi’s zijn 10.000 gegenereerde Non Fungible Tokens (NFT’s) die door Shiba Inu zijn gegenereerd.

De verwachtingen en ontwikkelingen van Shiba Inu project

Memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu zijn voornamelijk gebaseerd op de gemeenschap. Het succes van de cryptocurrency hangt dan ook af van het succes van de groei van de gemeenschap en niet per se van het nut van de cryptocurrency.

Voorheen werden memecoins om die reden vaak als grap op de cryptocurrency markt gezien en werd voorspeld dat de coins snel zouden verdwijnen. De DOGE heeft echter als eerste het tegendeel bewezen. Nu is het de beurt aan Shiba Inu om met het Shiba Inu ecosysteem te bewijzen dat het wel degelijk een langer bestaansrecht heeft.

In de “woofpaper” is te lezen dat de roadmap strikt geheim blijft. Ryoshi probeert hiermee de concurrentie voor te blijven op de competitieve markt. Als het gaat om de toekomstplannen wordt er een tipje van de sluier. Op deze manier wil Ryoshi aan de tokenhouders laten zien welke richting het project op gaat.

Met het oog op langdurig succes zullen Shiba Inu producten worden gestandaardiseerd en geïntegreerd in de wereldwijde cryptomarkt. Hieronder vallen lancering van het Incubator programma, het NFT project en ShibaSwag zal worden gelanceerd.

Daarnaast zal er een nieuwe coin op de markt komen onder de naam Shiba Treat. Deze zal gelanceerd worden na de release van ShibaSwap tijdens het liquiditeitsevent. In de maanden na het event zal er hard geworden worden om 500+ paren aan ShibaSwap toe te voegen. Later dit jaar zal ook het governance system onder de naam Doggy Dao worden gelanceerd.

Shiba Inu koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De Cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Shiba Inu nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook SHIB. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Wat draagt bij aan de populariteit?

Zoals eerder gezegd hangt de populariteit van Shiba Inu voor een groot deel af van de achterban. Een andere belangrijke factor zijn speculatieve invloeden. Zo lijkt de petitie op de site Change.org, waarin een oproep wordt gedaan aan de populaire beleggingsapp Robinhood om Shiba Inu aan te bieden, van invloed geweest te zijn op de enorme prijsstijging. Dit geldt tevens voor rapporten die verschenen zijn waaruit blijkt dat professionele beleggers zich inlaten met de coin en met grote handelsvolumes de koers te beïnvloeden.

Moet ik SHIB kopen?

Shib coinWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om SHIB te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. SHIB staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Shiba Inu koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Shiba Inu (SHIB) kopen

Shiba Inu staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit SHIB voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Shiba Inu (SHIB)

Conclusie

De Shiba Inu coin is gebaseerd op het Ethereum netwerk en onderdeel van het grotere Shiba Inu ecosysteem. De coin is in augustus 2020 gelanceerd en wordt ook wel “Dogecoin-moordenaar” genoemd. Waar memecoins, die vooral populair zijn door platforms als Tik-Tok en Reddit, in het verleden vaak geen innovatieve toekomstplannen hebben lijkt Shiba Inu een serieuzer project te zijn. Ondanks dat de roadmap geheim blijft heeft oprichter Ryoshi in grote lijnen bekend gemaakt waar het team aan werkt. Met name ShibaSwap, een DeFi-platform, zal een belangrijk onderdeel vormen van het Shiba Inu ecosysteem. Kortom een project om in de gaten te houden.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs