2°C | Amsterdam

Skotwal in De Cultuurschuur Wieringerwerf

Wieringerwerf – Skotwal bestaat uit de broers Theo en Wigert Dronkert en Theo de Jong. Op geraffineerde wijze bewerken ze country en blues liedjes: soms sober alleen met gitaar en zang dan weer aangevuld met mandoline, bas & drums en gastmuzikanten waaronder Tineke Schoemaker: zangeres van de blues formatie Barrelhouse en gitarist Eelco Gelling, die furore maakte met Cuby & the Blizzards.
Opvallend is ook het pedalsteelgitaar werk van Roland van Beveren die glooiend soleert en Nashville wel heel dicht bij brengt. Alle teksten zijn geschreven door Wigert Donkert en handelen over het boeren bestaan, liefde, jeugd en het dagelijks leven en worden sympathiek gezongen. Prachtig is de lijnrechte meerstemmigheid van het trio, die klinkt als een klokje en de liedjes iets extra’s geeft. Erg mooi zijn ‘Als ik zegge zou…’ (uit de film ‘The Broken Circle Breakdown’) van John Townes van Zandt en ‘Traine’ (Johnny Cash).
Bijzonder fraai is de tweede versie van ‘Op een hek’ (Jagger/Richards) waarin Skotwal levendig wordt bijgestaan door het harmonieorkest ‘Irene’ o.l.v Theo Bruijstens. Het Westfriese woord ‘skotwal’ betekent weliswaar ‘bagger, dat op de wal wordt gegooid’, maar ook ‘aardappel/bonen stamppot’. Een metafoor voor de muziek van dit Westfriese trio: stevig, bewogen, smeuïg en een tikje heerlijk rauw!
Details:

  • Waar: De Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf
  • Wanneer: 2 april 2016
  • Hoe laat: 19:30 – 23:30 uur
  • Kosten: 10 euro .p.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.