Skotwal in De Cultuurschuur Wieringerwerf

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Wieringerwerf – Skotwal bestaat uit de broers Theo en Wigert Dronkert en Theo de Jong. Op geraffineerde wijze bewerken ze country en blues liedjes: soms sober alleen met gitaar en zang dan weer aangevuld met mandoline, bas & drums en gastmuzikanten waaronder Tineke Schoemaker: zangeres van de blues formatie Barrelhouse en gitarist Eelco Gelling, die furore maakte met Cuby & the Blizzards.
Opvallend is ook het pedalsteelgitaar werk van Roland van Beveren die glooiend soleert en Nashville wel heel dicht bij brengt. Alle teksten zijn geschreven door Wigert Donkert en handelen over het boeren bestaan, liefde, jeugd en het dagelijks leven en worden sympathiek gezongen. Prachtig is de lijnrechte meerstemmigheid van het trio, die klinkt als een klokje en de liedjes iets extra’s geeft. Erg mooi zijn ‘Als ik zegge zou…’ (uit de film ‘The Broken Circle Breakdown’) van John Townes van Zandt en ‘Traine’ (Johnny Cash).
Bijzonder fraai is de tweede versie van ‘Op een hek’ (Jagger/Richards) waarin Skotwal levendig wordt bijgestaan door het harmonieorkest ‘Irene’ o.l.v Theo Bruijstens. Het Westfriese woord ‘skotwal’ betekent weliswaar ‘bagger, dat op de wal wordt gegooid’, maar ook ‘aardappel/bonen stamppot’. Een metafoor voor de muziek van dit Westfriese trio: stevig, bewogen, smeuïg en een tikje heerlijk rauw!
Details:

  • Waar: De Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf
  • Wanneer: 2 april 2016
  • Hoe laat: 19:30 – 23:30 uur
  • Kosten: 10 euro .p.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category