2°C | Amsterdam

Slechte weersverwachting houdt Afsluitdijk open,hadrdloopwedstrijd afgelast

DEN OEVER – In verband met het slechte weer is het evenement Afsluitdijk Open van vanochten afgelast. Dat hebben Rijkswaterstaat en de organisatie van het evenement in overleg met de gemeentes Súdwest-Fryslân en Hollands Kroon en de veiligheidsdiensten gisteravond laat besloten.
Er is voor vanochten vroeg onweer voorspeld. Omdat de Afsluitdijk een open vlakte is die omgeven is door water, is het risico op blikseminslag aanzienlijk. Daarnaast wordt er windkracht 6 verwacht met windvlagen met windkracht 7 en 8,meldt NH.
Geen garantie op veilig evenement
De organisatie wilde de veiligheid van de deelnemers, bezoekers en andere betrokkenen niet in gevaar brengen. “Op basis van de huidige weersvoorspellingen kunnen we niet garanderen dat we het evenement veilig kunnen organiseren”, aldus Koen Hermens van organisator House of Sports. Later starten is geen optie, omdat de Afsluitdijk om 12.00 uur weer open moet zijn voor het normale verkeer.
Er zouden zo’n 7.500 hardlopers over de Afsluitdijk rennen en dat zou worden gadegeslagen door zo’n 2.000 bezoekers. Nog eens 500 vrijwilligers en crewleden moesten alles in goede banen te leiden. “Onverantwoord om deze mensen op de dijk te laten rondlopen”, aldus de organisatie.
De gemeentes Súdwest-Fryslân en Hollands Kroon staan achter de beslissing. Het evenement zal op een andere datum alsnog worden gehouden. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.
Expositie

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.