Solana verwachting

De Solana koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers in 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Solana. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project, om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Solana zit, wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Solana.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Solana (SOL)?

Het wordt de nieuwe generatie blockchain genoemd en met de enorme snelheid waarmee het transacties kan verwerken een serieuze concurrent voor de Ethereum blockchain technologie. Ben je benieuwd wat dit project precies inhoudt? Stop dan vooral niet met lezen!

Solana is een open-source smart contract platform dat zicht richt op DApps (Decentralized Apps) en DeFi (Decentralized Finance). Solana is ontwikkeld met het idee de problemen rondom de schaalbaarheid van decentrale netwerken op te lossen. Het platform is speciaal ontworpen om gedecentraliseerde applicaties te hosten en is vergelijkbaar met dApp-blockchains als Ethereum, Tron en Cardano. Programmeerbare blockchains zijn erg populair zowel binnen als buiten de cryptocurrency-ruimte vanwege hun enorme functies en potentieel.

Transacties moeten tegenwoordig niet alleen goedkoop zijn, ze moeten ook snel verwerkt worden. De komst van DeFi heeft ervoor gezorgd dat het aantal transacties op netwerken aanzienlijk is toegenomen. Het Ethereum-netwerk blijft op bepaalde punten te kort schieten en ondervindt problemen rondom snelheid en hoge transactiekosten.

De Solana blockchain wordt momenteel onderhouden door 200 nodes die 60.000 transacties per seconden kunnen verwerken. Het bedrijf claim in de toekomst, met de uitbreiding van het netwerk, dit aantal op te kunnen schroeven tot 700.000 transacties per seconden. Dat is vele malen hoger dan het aantal transacties het netwerk van Ethereum of Bitcoin per seconde kan verwerken.

Solana maakt hierbij gebruik van een combinatie van een Proof-of-Stake consensusprotocol en het proof-of-History protocol. Dit laatste is een revolutionaire manier van werken waarbij geen directe confirmatie plaats hoeft te vinden omdat transacties achteraf worden goedgekeurd. Doordat de transacties voorzien zijn van een extra tijd hash kan er een chronologische volgorde in transacties achterhaald worden.

Ook op het gebied van transactiekosten is Solana aanzienlijk goedkoper dan concurrent ETH.

Sol

Net als vele andere blockchain platforms heeft ook Solana een eigen crypto munt genaamd SOL. Deze crypto munt wordt onder andere ingezet voor staking, het valideren van transacties in ruil voor een vergoeding in de vorm van SOL coins. Daarnaast kan je met SOL binnen de community stemmen over ingediende voorstellen. En tot slot dient SOL te worden gebruikt als betaalmiddel bij het uitvoeren van smart contracts en het betalen van transacties.

In 2021 heeft SOL laten zien een gedegen concurrent te zijn van onder andere Cardano, Polkadot, Dfinity, Avalanche en Terra door in de top 10 van de cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie terecht te komen.

Wie zit er achter Solana?

In 2017 werd, onder leiding van Antoly Yakovenko, Solana ontwikkeld door het in San Francisco gevestigde Solana Labs. Het open-source project wordt momenteel beheerd door Solana Foundation dat is gevestigd in Geneve.

CEO SOLANOAnatoly Yakovenko werkte voorheen bij onder andere Dropbox en Qualcomm en was gespecialiseerd in het ontwerpen van gedistribueerde systemen en compressie algoritmen. Samen met voormalig Qualcomm-collega Greg Fitzgerald en Stephen Akridge richtte hij Loom op, dat later werd omgedoopt tot Solana Labs.

Solana Labs en Solana Foundation werken samen aan het ontwikkelen van een ecosysteem waarbij Solana Labs zich met name richt op de technologie en de Foundation zich bezig houdt met het opbouwen van de gemeenschap en het financieel ondersteunen van de projecten.

Beta-net

In juli 2019 voltooide Solana Labs onder leiding van Multicoin Capital een serie A-financieringsronde van $ 20 miljoen. Na nog eens $ 1,76 miljoen te hebben opgehaald van de lanceringsveiling op Coinlist, werd Solana’s bèta-mainnet gelanceerd in maart 2020. Het Beta-net bevat basistransactiemogelijkheden en slimme contractfuncties. Ondanks dat het gebruikers alle functionaliteiten biedt, is het mainnet officieel nog steeds in bèta om aan te geven dat het team nog steeds werkt aan het verbeteren van de functies en stabiliteit van het netwerk.

Na de lancering raakten de ontwikkelingen van het platform in een stroomversnelling. Met name de snelheid en lage transactiekosten heeft veel ontwikkelaars naar de Solana blockchain getrokken wat ertoe heeft geleid dat er momenteel een breed scala aan dApps en smart contract-projecten wordt ingezet. Hiermee is Solana op dit moment een van de meest gebruikte blockchains en cryptocurrencies in de wereld.

De verwachtingen en ontwikkelingen van Solana project

Het Solana ecosysteem heeft veel nieuwe en bestaande smart contract ontwikkelaars naar het netwerk getrokken. Om de groei te versnellen heeft Solana Labs onlangs een privétokenverkoop gehouden waarbij meer dan $300 miljoen werd opgehaald.

Met deze financiering hoopt Solana Labs de juiste partners, personeel en kapitaal binnen te halen voor verdere ontwikkeling van het ecosysteem en andere projecten. De nieuwe financiële middelen zullen daarnaast worden gebruikt om de implementatie van marktklare applicaties te versnellen.

In een persbericht van 9 juni 2021 zei Anatoly Yakovenko: “Solana is vandaag klaar om te bouwen. De volgende fase is de onboarding van een miljard gebruikers. Solana is vanaf de grond af gebouwd om deze schaal aan te kunnen. Met deze financiering is Solana Labs nu gepositioneerd om de juiste partners en kapitaal binnen te halen om producten en tools te bouwen om daar te komen.”

Samenwerkingen

Op technologisch vlak is Solana de afgelopen tijd haar krachten gebundeld met meerdere bedrijven om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van het platform. Bedrijven als LoanSwap, Chainlink, Civic, FTX zijn daar onderdeel van. De steun van FTX, een van de toonaangevende beurzen voor digitale activa, is een belangrijke reden voor de groei van het Solana-ecosysteem geweest. FTX heeft in de afgelopen maanden meerdere op Solana gebaseerde projecten gelanceerd.

Daarnaast heeft het Solana-project heeft enkele grote investeerders in de cryptocurrency wereld binnen weten te slepen waaronder Alameda Research, Andreessen Horowitz en Polychain.  Maar ook Foundation Capital, CMCC en NGC Capital mogen niet aan het lijstje ontbreken.

Binance

Solana koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Solana nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Sol. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik SOL kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om SOL te kopen

Solano SolHet is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. SOL staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Solana koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Solana (SOL) kopen

SOL staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit SOL voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Solana. 

Conclusie

Solana is momenteel een van de snelgroeiende programmeerbare blockchains in de crypto wereld met een eigen munt genaamd SOL. Waar het Ethereum netwerk achterblijft op het gebied van schaalbaarheid zegt Solana in de toekomst 700.000 TPS te kunnen verwerken met lage transactiekosten terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. De afgelopen tijd heeft zowel Solana als SOL een flinke opmars gemaakt. Gefinancierd door grote namen zegt Solana klaar te zijn voor de onboarding van miljarden gebruikers.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs