Spetterend optreden Pia Douwes in Magnushof Schagen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Regionieuws – Afgelopen vrijdag, 19 februari, trad musicalster Pia Douwes op in Magnushof, Schagen. Het optreden werd als verrassing aan de bewoners van Magnushof geschonken door Stichting Therapiehond Nederland.

Het optreden was een groot succes. De ongeveer honderd toeschouwers genoten zichtbaar van de voor hen bekende en onbekendere nummers. Douwes, die de activiteiten van Stichting Therapiehond Nederland een warm hart toe draagt, gaf het optreden volledig belangeloos. Willem van de Sande, vrijwilliger en huispianist van Magnushof, verzorgde de muzikale begeleiding. Als dank voor het optreden doneert Magnushof de opbrengst van de afgelopen kerstmarkt aan de stichting. Deze gebruikt het geld om een nieuwe therapiehond op te leiden, zodat de huidige therapiehond straks met pensioen kan en de therapiesessies voor cliënten kunnen blijven bestaan.
Stichting Therapiehond Nederland
Stichting Therapiehond Nederland zet zich in Magnushof al ruim zeven jaar in om de kwaliteit van leven voor mensen met dementie te verbeteren. Dit doet zij door wekelijks sessies te houden met therapiehond Sharai. Oprichtster en trainer Angelika Balk: “De therapiehond heeft zo’n bijzonder effect op mensen met dementie. Mensen bij wie de handen zo verkrampt zijn dat ze niets meer vast kunnen pakken, zie je ontspannen. Ze kunnen opeens de hond aaien. En mensen die zich bijna niets meer kunnen herinneren, onthouden na verloop van tijd de naam van de hond. De positieve invloed van de hond blijft niet beperkt tot de sessie zelf. Ook na afloop blijven mensen actiever en alerter.”
Balk: “Met de donatie van Magnushof is een deel van de opleidingskosten van de nieuwe therapiehond gedekt. Ook hebben dierenartsen Viviane Miellet van Andere Dierenarts uit Schoorl en Ilona Wegman van Dierenkliniek Muggenburg uit Schagen aangeboden de medische verzorging van de hond op zich te nemen. Daar zijn we heel blij mee, maar we zijn er nog niet. Donaties zijn daarom altijd welkom.” Doneren kan op rekeningnummer NL57RABO0120877228 t.a.v. Stichting Therapiehond.
Pia Douwes
De in Amsterdam geboren Pia Douwes behoort in Europa tot de meest succesvolle musical actrices. In binnen en buitenland schitterde ze in diverse grote musical- en toneelproducties. Ook was ze coach in de musicaltalentenjacht Op zoek naar… en het Duitse Ich Tarzan, du Jane. Haar laatste grote rol was die van Mrs. Wilkinson in de Nederlandse musicalproductie Billy Elliot (2014/2015).

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category