2°C | Amsterdam

Spoedreparatie Slootsluisbrug in Slootdorp op 27, 28 en 29 mei

SLOOTDORP – Kortgeleden is geconstateerd dat een aantal dwarsliggers van de Slootsluisbrug in Slootdorp zo aangetast zijn dat deze dreigen te bezwijken.

Het is niet verantwoord om te wachten met herstelwerkzaamheden. Daarom wordt de Nieuwesluizerweg bij de brug vanaf vrijdag 27 mei 19.00 uur tot zondag 29 mei 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. We beseffen ons dat dit lastig is voor de mensen die tussen Schagen en Middenmeer of Wieringerwerf reizen in verband met andere wegafsluitingen. We vragen uw begrip voor dit ongemak.

Wat gaat er gebeuren?

Een aantal stalen liggers van de brug verkeren in slechte staat. Deze onderdelen worden vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Evenboer uit Broek in Waterland. Zij gaan lange dagen maken om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Daarom wordt ook in de avonduren gewerkt tot 23.00 uur.

Omleidingsroute

Voor het verkeer wordt een omleidingsroute aangeven via de Slootweg, de Amstelmeerweg en de Molenweg. Onderaan deze pagina kunt u de route als .pdf downloaden.

Waarom doen we dit?

De brug is toe aan groot onderhoud. Dit willen we combineren met herstelwerkzaamheden van de onderliggende sluis. Het Hoogheemraadschap Noorderkwartier (HHNK) is hier de eigenaar van. Momenteel doet het HHNK nog onderzoek naar de kwaliteit van de sluis en de te nemen onderhoudsmaatregelen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.