Spoedreparatie Slootsluisbrug in Slootdorp op 27, 28 en 29 mei

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

SLOOTDORP – Kortgeleden is geconstateerd dat een aantal dwarsliggers van de Slootsluisbrug in Slootdorp zo aangetast zijn dat deze dreigen te bezwijken.

Het is niet verantwoord om te wachten met herstelwerkzaamheden. Daarom wordt de Nieuwesluizerweg bij de brug vanaf vrijdag 27 mei 19.00 uur tot zondag 29 mei 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. We beseffen ons dat dit lastig is voor de mensen die tussen Schagen en Middenmeer of Wieringerwerf reizen in verband met andere wegafsluitingen. We vragen uw begrip voor dit ongemak.

Wat gaat er gebeuren?

Een aantal stalen liggers van de brug verkeren in slechte staat. Deze onderdelen worden vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Evenboer uit Broek in Waterland. Zij gaan lange dagen maken om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Daarom wordt ook in de avonduren gewerkt tot 23.00 uur.

Omleidingsroute

Voor het verkeer wordt een omleidingsroute aangeven via de Slootweg, de Amstelmeerweg en de Molenweg. Onderaan deze pagina kunt u de route als .pdf downloaden.

Waarom doen we dit?

De brug is toe aan groot onderhoud. Dit willen we combineren met herstelwerkzaamheden van de onderliggende sluis. Het Hoogheemraadschap Noorderkwartier (HHNK) is hier de eigenaar van. Momenteel doet het HHNK nog onderzoek naar de kwaliteit van de sluis en de te nemen onderhoudsmaatregelen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category