Sportklas RSG Wiringherlant sluit jaar af met sportkamp

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – De leerlingen van het RSG Wiringherlant voltooiden twee jaar sportklas door af te sluiten met het sportklaskamp. Voor de meeste sportklassers is het een afsluiting na twee jaar sportklas en voor een enkeling na één jaar sportklas, omdat zij in sportklas twee zijn begonnen. 
De weergoden was de sporters alles behalve goed gezin, maar met een groep van 17 sportieve leerlingen ging men toch richting de Vlietlanden in Medemblik waar er gegolft zou worden. De leerlingen hadden al twee lessen gehad van meneer Doesburg. De groep werd in tweeën gesplitst om nog even wat technieken te herhalen. De ene groep ging met meneer Boersma mee om de “full swing” op de driving range nog wat bij te schaven terwijl de andere groep met meneer Doesburg het “putten” en “chippen” ging oefenen. Tijdens de lunch checkte de begeleiders de buienradar en dat zag er niet goed uit. Er werd de hele middag en avond veel regen voorspeld in combinatie met harde wind. 
De volgende dag na het ontbijt was het tijd om richting Medemblik te gaan. Het was de bedoeling dat de leerlingen hier gingen “suppen” (Stand Up Paddling), windsurfen en meevaren op een catamaran. Het waaide echter zo hard dat het catamaranzeilen niet verantwoord was. Dit werd vervangen door het zeilen in een Optimist. Dit is een eenpersoons zeilbootje waar de leerlingen zelf mee gingen zeilen. Door de harde wind konden de leerlingen flink aan de bak tijdens het windsurfen. Zij hadden aan het begin van het schooljaar twee keer gewindsurft op het Amstelmeer maar toen waaide het een stuk minder hard. Ondanks de harde wind konden de leerlingen redelijk goed vooruit komen.
De leerlingen hebben dit jaar veel verschillende sporten gedaan en dit als een positieve en gemotiveerde groep afgesloten.
 
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category