2°C | Amsterdam

Aan de Bacchus offeren spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Offeren aan Bacchus betekent een ritueel offer brengen aan de God van de wijn, om zijn gunst te verwerven. Dit kan inhouden dat wijn wordt gegoten op een altaar dat aan Bacchus is gewijd, of dat wijn wordt gedronken als onderdeel van een religieuze ceremonie.

Het doel van dergelijke offers was tweeledig. Ten eerste dacht men dat door Bacchus te behagen met wijnoffers, de mensen de voordelen van zijn bescherming en vrijgevigheid konden genieten. Ten tweede geloofde men dat matig gebruik van alcohol kon leiden tot gezondheids- en spirituele voordelen. Door aan Bacchus te offeren, streefden de mensen dus in wezen naar zowel materiële als spirituele beloningen.

Deze betekenis van aan de Bacchus offeren en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.