2°C | Amsterdam

Aan de bedelstaf raken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Er zijn veel verschillende manieren om deze zin te interpreteren, maar een van de meest populaire is dat het betekent dat je op anderen moet vertrouwen om rond te komen.

Iemand die chronisch werkloos is of te weinig werk heeft, kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat hij of zij aan de bedelstaf is geraakt omdat hij of zij al zijn of haar middelen heeft moeten uitputten om de eindjes aan elkaar te knopen. Een ander voorbeeld kan iemand zijn die schulden heeft gemaakt en nu op krediet moet vertrouwen om van dag tot dag te kunnen leven.

Kortom, “bedelnap” kan worden gebruikt als een metafoor voor elke situatie waarin iemand het gevoel heeft dat hij geen opties meer heeft en hulp van anderen nodig heeft om te overleven.

Deze betekenis van aan de bedelstaf raken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.