Aan mijn lijf geen polonaise spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde is een verwijzing naar de 18e eeuwse dans genaamd de polonaise, die populair was in Frankrijk en in heel Europa. De dans werd genoemd naar de Poolse regio Polonia, en werd beschouwd als een zeer elegante en formele dans.

Je lichaam “geen polonaise” betekent dat je lichaam niet in staat is om te dansen – je bent meer een bankzitter!

Deze betekenis van aan mijn lijf geen polonaise en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs