2°C | Amsterdam

Als Castor en Pollux zijn spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

De mythe van Castor en Pollux is een van de oudste mythen in de westerse beschaving. Hij vertelt het verhaal van twee tweelingbroers, Castor en Pollux, die bij de geboorte van elkaar gescheiden werden.

Castor werd sterfelijk geboren, maar hij was een groot bokser en jager. Pollux werd als onsterfelijke geboren, maar hij was een vreselijke vechter. De twee broers bundelden hun krachten en werden onoverwinnelijke krijgers.

Later werd Castor gedood in de strijd. Pollux smeekte Zeus om hem zijn onsterfelijkheid te laten delen met zijn broer, en Zeus willigde zijn wens in. Zo werden de twee broers samengevoegd tot één machtig onsterfelijk wezen – Castor en Pollux of Tweelingen.

Het gezegde “zoals Castor en Pollux” betekent onoverwinnelijk zijn.

Deze betekenis van als Castor en Pollux zijn en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.