2°C | Amsterdam

Babylonische spraakverwarring spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord Babylonische spraakverwarring zou zijn ontstaan uit het Toren van Babel verhaal uit de Bijbel. Het verhaal gaat dat na de bouw van de toren, God besloot de mensen te verwarren door hen verschillende talen te geven zodat ze niet met elkaar konden communiceren. Deze verwarring leidde tot de verstrooiing van de mensen over de hele wereld en hun uiteindelijke ontwikkeling tot verschillende culturen en beschavingen.

De uitdrukking Babylonische spraakverwarring kan worden gebruikt om elke situatie te beschrijven waarin communicatie wordt belemmerd door een taalbarrière. Het kan ook gebruikt worden om een situatie te beschrijven waarin er veel lawaai en geklets is, waardoor het moeilijk is te begrijpen wat iemand zegt.

Deze betekenis van Babylonische spraakverwarring en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.