2°C | Amsterdam

Bakzeil halen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

“Bakzeil” is een Nederlands spreekwoord dat betekent, “toegeven aan druk.” Het wordt vaak gebruikt als iemand toegeeft aan de eisen van anderen, ook al wil hij dat misschien niet.

Bijvoorbeeld, je hebt een gesprek met een vriend over het feit dat je ’s avonds thuis wilt blijven om een film te kijken in plaats van uit te gaan. Je vriend begint je onder druk te zetten om uit te gaan, en ook al wil je niet echt, je geeft uiteindelijk toe. In dit geval zou je “toegegeven hebben aan de druk”.

Deze betekenis van bakzeil halen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.