Ben ik mijn broeders hoeder? spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Antwoord: Het spreekwoord “Ben ik mijn broeders hoeder?” komt uit de bijbel, en het betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor elkaar.

Als mensen zijn we sociale dieren en moeten we bij anderen zijn om ons voldaan te voelen. Wij zijn ook hardwired om anderen in nood te helpen, omdat het ons een goed gevoel geeft. Het spreekwoord “Ben ik mijn broeders hoeder?” herinnert ons er dus aan dat we er altijd voor elkaar moeten zijn, zowel wanneer we hulp nodig hebben als wanneer we iemand anders kunnen helpen.

Deze betekenis van Ben ik mijn broeders hoeder? en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category