2°C | Amsterdam

Ben ik mijn broeders hoeder? spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Antwoord: Het spreekwoord “Ben ik mijn broeders hoeder?” komt uit de bijbel, en het betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor elkaar.

Als mensen zijn we sociale dieren en moeten we bij anderen zijn om ons voldaan te voelen. Wij zijn ook hardwired om anderen in nood te helpen, omdat het ons een goed gevoel geeft. Het spreekwoord “Ben ik mijn broeders hoeder?” herinnert ons er dus aan dat we er altijd voor elkaar moeten zijn, zowel wanneer we hulp nodig hebben als wanneer we iemand anders kunnen helpen.

Deze betekenis van Ben ik mijn broeders hoeder? en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.