2°C | Amsterdam

Bij de pinken zijn spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Dit is een moeilijke vraag. Afhankelijk van de context waarin hij wordt gebruikt, kan de uitdrukking betekenen: op iets voorbereid zijn, of beschikbaar zijn om iets te doen.

Eén interpretatie van het spreekwoord zou kunnen zijn dat het iemand aanspoort om altijd voorbereid te zijn op alles wat er zou kunnen gebeuren. Een andere interpretatie zou kunnen zijn dat het iemand vertelt dat hij alert en beschikbaar moet blijven als hij van een gelegenheid gebruik wil maken.

Deze betekenis van bij de pinken zijn en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.