Daar is schraalhans keukenmeester spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord stamt uit India en betekent “er is weinig eten in de keuken”. De betekenis van het spreekwoord is dat er niet genoeg voedsel is om rond te gaan. Dit is vaak het geval wanneer er hongersnood is of wanneer mensen het financieel moeilijk hebben.

Het spreekwoord kan ook metaforisch worden gebruikt om een moeilijke situatie te beschrijven waarin er niet genoeg middelen zijn om rond te komen. Als een bedrijf bijvoorbeeld werknemers ontslaat, zou je kunnen zeggen dat “er weinig eten in de keuken is” omdat er niet genoeg banen zijn om rond te gaan.

Deze betekenis van daar is schraalhans keukenmeester en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes
0

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs