2°C | Amsterdam

Dan is Leiden in last spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat er echt een probleem is.

Het is afgeleid van de 80-jarige oorlog waarin Nederland herhaaldelijk werd aangevallen door Spaanse legers, en de inwoners van Leiden zich jaren achtereen in de stad moesten barricaderen om niet onder de voet te worden gelopen. De oorspronkelijke uitdrukking was “dan is Leiden in nood”, wat betekent “dan is Leiden in moeilijkheden”.

Deze betekenis van dan is Leiden in last en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.