2°C | Amsterdam

Dat gaat hem boven de pet spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord is ontstaan in de middeleeuwen, toen men geloofde dat de pet (of schedel) dicht bij de hersenen lag en dat men alles van een onderwerp kon begrijpen door het hoofd te begrijpen.

Het spreekwoord wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om te zeggen dat iemand niets van een onderwerp begrijpt, ook al staat het recht voor zijn neus.

Deze betekenis van dat gaat hem boven de pet en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.