2°C | Amsterdam

Dat gaat van een leien dakje spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord “regenwater van de lei af” betekent dat iets gemakkelijk en snel te doen is. De uitdrukking is afgeleid van het feit dat regenwater gemakkelijk van een leien dak afloopt.

Het spreekwoord wordt vaak gebruikt wanneer iemand de moeilijkheid van een taak wil bagatelliseren. Als iemand bijvoorbeeld zegt dat hij veel werk te doen heeft, zou je kunnen antwoorden met “nou, dat zal van een leien dakje gaan.” Dit betekent dat het werk niet moeilijk zal zijn en waarschijnlijk snel klaar zal zijn.

Deze betekenis van dat gaat van een leien dakje en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.