2°C | Amsterdam

Dat kan niet door de beugel spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat iemand of iets zo onverdraaglijk is, dat het niet getolereerd kan worden. Deze uitdrukking is afgeleid van het Latijnse woord “tolerare”, dat verdragen of verdragen betekent.

In het algemeen wordt dit spreekwoord gebruikt om iemand of iets te beschrijven die extreem negatief en onaanvaardbaar gedrag vertoont. Iemand die racistisch, seksistisch of homofoob is bijvoorbeeld, zou door de meeste mensen als onverdraaglijk kunnen worden beschouwd. Daarnaast kunnen ook buitensporig lawaai, stank en naaktheid in het openbaar als onverdraaglijk worden beschouwd.

Deze betekenis van dat kan niet door de beugel en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.