2°C | Amsterdam

De beer is los spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord stamt uit de Middeleeuwen, toen een beer als een woest dier werd beschouwd en werd gebruikt als analogie voor iemand die buiten zinnen was

Tegenwoordig wordt het spreekwoord vaak gebruikt om een chaotische of gevaarlijke situatie te beschrijven. Bijvoorbeeld, “De beer is los! De beer is los!” zou worden geroepen als waarschuwing voor mensen in de omgeving dat er een uit de hand gelopen persoon of situatie aanwezig is.

Deze betekenis van de beer is los en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.