2°C | Amsterdam

De beunhaas zijn spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent, “de klungelaar zijn.” De uitdrukking is afgeleid van een oud Schots spreekwoord: “Hij die zich met klokken bemoeit, zal nooit een verhaal goed vertellen.” Met andere woorden, iemand die zijn vak niet verstaat, zal het nooit goed doen.

Deze uitdrukking wordt vaak gebruikt om mensen te beschrijven die niet bedreven zijn in hun vak en die fouten maken. Als je bijvoorbeeld een muzikant bent en je probeert je eigen gitaar te repareren zonder dat je weet hoe je dat moet doen, dan zou je beschouwd worden als een prutser. U bent dan iemand die niet bedreven is in zijn vak en die fouten maakt.

Deze betekenis van de beunhaas zijn en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.