De bietenbrug op gaan spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat iets verkeerd is gegaan en nu nutteloos is. De uitdrukking wordt vaak gebruikt als het over geld gaat, zoals in: het gaat door de gootsteen.

De uitdrukking komt van het idee dat als water eenmaal door de gootsteen loopt, het niet langer bruikbaar is en niet kan worden teruggewonnen. Dat komt omdat het vervuild raakt met rioolwater en andere afvalproducten. Hetzelfde kan worden gezegd van geld – als het eenmaal is uitgegeven, is het voor altijd weg en kan het niet meer worden teruggewonnen.

Deze betekenis van de bietenbrug op gaan en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs