De biezen pakken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord is afgeleid van een Oud-Engelse uitdrukking, “to take the rushes and leave”. De volledige uitdrukking betekent “pakken wat je pakken kunt en snel weggaan”. Het werd oorspronkelijk gebruikt om iemand aan te duiden die goederen stal en wegrende.

Tegenwoordig wordt het spreekwoord vaak gebruikt om iemand te beschrijven die een relatie of situatie verlaat waarin hij zich niet langer prettig voelt. Het is een manier om te zeggen dat het tijd is om verder te gaan en iets beters te vinden.

Deze betekenis van de biezen pakken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs