2°C | Amsterdam

De bokkenpruik op hebben spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat de bok de baas is, of degene die de touwtjes in handen heeft. Het komt van een oud Engels gezegde, “the buck stops here,” dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt om te betekenen dat de persoon die de leiding heeft, verantwoordelijk is voor de genomen beslissingen.

Interessant is dat de uitdrukking tegenwoordig een andere betekenis heeft, namelijk chagrijnig zijn. Men denkt dat het komt uit de tijd dat mannen hun haar droegen in een stijl die een “bokkenpruik” werd genoemd. Dus, de bokkenpruik op hebben betekent in een slechte bui zijn.

Deze betekenis van de bokkenpruik op hebben en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk
Een persoonlijke lening is een soort lening die aan een persoon voor persoonlijk gebruik wordt verstrekt. Deze soort lening kan voor allerlei doeleinden gebruikt

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.