2°C | Amsterdam

De dood of de gladiolen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord is van Italiaanse oorsprong en betekent dat het beter is om dood te zijn dan iets onaangenaams te moeten doorstaan.

De gladiool plant wordt geassocieerd met de Romeinse gladiator omdat de rechtopstaande stengel van de bloem de mensen aan een zwaard doet denken. En zo is de zin “Hij die vecht en vlucht, leeft om een andere dag te vechten” gebaseerd op het idee dat het beter was voor een gladiator om te leven om een andere dag te vechten, zelfs als hij moest vluchten voor een gevecht. Met andere woorden, het was beter te overleven en nog een dag te leven dan te sterven in de strijd.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.