2°C | Amsterdam

De hele rataplan spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

De hele rataplan is een Frans gezegde dat “iedereen tegelijk” betekent. Het wordt vaak gebruikt om een situatie te beschrijven waarin iedereen hetzelfde doet of op hetzelfde moment aan het praten is. Bijvoorbeeld, “de hele rataplan schreeuwde tegen elkaar” zou betekenen dat iedereen tegelijkertijd aan het schreeuwen was.

Het kan ook gebruikt worden om een chaotische of luidruchtige situatie te beschrijven. Bijvoorbeeld: “Ik kwam de kamer binnen en het leek wel of de hele rataplan uit zijn dak was gegaan!” zou betekenen dat de kamer chaotisch en lawaaierig was.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.