De hele rataplan spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

De hele rataplan is een Frans gezegde dat “iedereen tegelijk” betekent. Het wordt vaak gebruikt om een situatie te beschrijven waarin iedereen hetzelfde doet of op hetzelfde moment aan het praten is. Bijvoorbeeld, “de hele rataplan schreeuwde tegen elkaar” zou betekenen dat iedereen tegelijkertijd aan het schreeuwen was.

Het kan ook gebruikt worden om een chaotische of luidruchtige situatie te beschrijven. Bijvoorbeeld: “Ik kwam de kamer binnen en het leek wel of de hele rataplan uit zijn dak was gegaan!” zou betekenen dat de kamer chaotisch en lawaaierig was.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs