2°C | Amsterdam

De hele reutemeteut spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Je kunt het beschouwen als “the whole shebang” en dat betekent “alles”. Het komt van de uitdrukking “the whole kit and caboodle”, die zijn oorsprong vindt in het begin van de 19e eeuw. Een kit is een set gereedschappen of benodigdheden, en een caboodle is een groep dieren of dingen. Dus, de hele kit en caboodle betekende “al het gereedschap en benodigdheden” of “alle dieren/dingen”. En uiteindelijk werd het hele spul gewoon steno voor “alles”.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.