2°C | Amsterdam

De klos zijn spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Nou, er zijn een paar verschillende interpretaties van dit spreekwoord. Een ervan is dat het betekent dat je pech hebt en dat je allerlei vreselijke dingen overkomen. Een andere interpretatie is dat het betekent dat je dwaas handelt of iets stoms doet, wat vaak negatieve gevolgen heeft.

Dus eigenlijk waarschuwt het spreekwoord je om niet de klos te zijn – of met andere woorden, om geen pech te hebben en iets stoms te doen dat zal leiden tot nog meer pech. Het is een goed advies, vooral als je wilt voorkomen dat je wordt achtervolgd door een reeks ongelukkige gebeurtenissen!

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.