De knoop doorhakken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het betekent: een beslissing forceren. Wanneer twee mensen ruzie maken of over iets discussiëren en er niet uitkomen, zal iemand vaak zeggen: “wel, laten we gewoon de knoop doorhakken,” wat betekent: laten we een besluit nemen en verder gaan.

De uitdrukking stamt uit de tijd dat twee mensen een stuk stof om hun pols knoopten als teken dat ze het eens waren over een wapenstilstand of compromis.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs