2°C | Amsterdam

De kool en de geit sparen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat als je vrede wilt bewaren tussen twee mensen of groepen, je beide partijen tevreden moet stellen.

Er zijn verschillende interpretaties van dit spreekwoord. Eén interpretatie is dat het beter is te geven dan te ontvangen. Dus om beide partijen gelukkig te laten zijn, moet je ze geven wat ze willen. Een andere interpretatie is dat als je de vrede wilt bewaren, je de behoeften van beide partijen in gelijke mate moet bevredigen.

Deze betekenis van de dood of de gladiolen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.