2°C | Amsterdam

De Mammon dienen uitdelen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord “De Mammon dienen” betekent gehoorzaam zijn aan financiële rijkdom en macht.

De uitdrukking is afgeleid van het Bijbelvers uit het Nieuwe Testament: “Niemand kan twee meesters dienen. Ofwel zal hij de ene haten en de andere liefhebben, ofwel zal hij toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Je kunt niet zowel God als geld dienen.” (Matteüs 6:24).

Het spreekwoord onderstreept hoe financiële rijkdom vaak iemands daden en beslissingen kan beheersen, en hem wegleidt van wat misschien belangrijkere bezigheden zijn, zoals spiritualiteit of relaties. Het is zelfs bekend dat geld veel mensen ertoe brengt te handelen op een manier die tegengesteld is aan hun eigen waarden of overtuigingen.

Deze betekenis van de Mammon dienen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.