De Mammon dienen uitdelen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord “De Mammon dienen” betekent gehoorzaam zijn aan financiële rijkdom en macht.

De uitdrukking is afgeleid van het Bijbelvers uit het Nieuwe Testament: “Niemand kan twee meesters dienen. Ofwel zal hij de ene haten en de andere liefhebben, ofwel zal hij toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Je kunt niet zowel God als geld dienen.” (Matteüs 6:24).

Het spreekwoord onderstreept hoe financiële rijkdom vaak iemands daden en beslissingen kan beheersen, en hem wegleidt van wat misschien belangrijkere bezigheden zijn, zoals spiritualiteit of relaties. Het is zelfs bekend dat geld veel mensen ertoe brengt te handelen op een manier die tegengesteld is aan hun eigen waarden of overtuigingen.

Deze betekenis van de Mammon dienen en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs