2°C | Amsterdam

De pisang zijn uitdelen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde “de pisang zijn” is een Maleis spreekwoord dat betekent “de prijs betalen”. Het wordt gebruikt als iemand iets verkeerds heeft gedaan en de consequenties onder ogen moet zien. Als je bijvoorbeeld iets steelt, moet je bereid zijn de straf te aanvaarden die dat met zich meebrengt.

Het wordt ook gebruikt wanneer iemand een ander probeert te waarschuwen voor de risico’s van iets gevaarlijks doen. Eigenlijk is het een manier om te zeggen dat er geen sluiproutes zijn in het leven, en dat als je iets wilt, je bereid moet zijn om ervoor te werken.

Deze betekenis van de pisang zijn en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.