De pisang zijn uitdelen spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde “de pisang zijn” is een Maleis spreekwoord dat betekent “de prijs betalen”. Het wordt gebruikt als iemand iets verkeerds heeft gedaan en de consequenties onder ogen moet zien. Als je bijvoorbeeld iets steelt, moet je bereid zijn de straf te aanvaarden die dat met zich meebrengt.

Het wordt ook gebruikt wanneer iemand een ander probeert te waarschuwen voor de risico’s van iets gevaarlijks doen. Eigenlijk is het een manier om te zeggen dat er geen sluiproutes zijn in het leven, en dat als je iets wilt, je bereid moet zijn om ervoor te werken.

Deze betekenis van de pisang zijn en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs