2°C | Amsterdam

De rapen zijn gaar spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat de situatie zijn grens heeft bereikt en dat er ruzie op komst is. Het wordt vaak gebruikt wanneer iemand genoeg heeft van iemand of iets. Als iemand bijvoorbeeld lang genoeg is mishandeld of niet is gerespecteerd, kan hij uiteindelijk zijn breekpunt bereiken en uitvallen.

De uitdrukking “de raap is gaar” ontstond in het begin van de jaren 1800 in Amerika. In die tijd waren er veel spanningen tussen het Noorden en het Zuiden over slavernij en andere zaken. Boeren in het Noorden verkochten hun rapen aan boeren in het Zuiden, maar deden dat alleen als de Zuidelijken ermee instemden geen slaven meer te kopen. Dus als de zuiderlingen meer slaven wilden kopen ondanks dat ze niet kochten..

Deze betekenis van de rapen zijn gaar en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.