2°C | Amsterdam

De Rubicon oversteken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

De uitdrukking “de Rubicon oversteken” betekent een punt passeren waar geen weg meer terug is. De uitdrukking is afgeleid van Julius Caesar die in 49 voor Christus de rivier de Rubicon overstak, wat werd gezien als een daad van opstand tegen de Romeinse Senaat. Door de rivier over te steken, verbond Caesar zich tot een militaire confrontatie met Rome.

De analogie van “de Rubicon oversteken” wordt vaak gebruikt om situaties te beschrijven waarin een persoon of organisatie een punt heeft gepasseerd waar geen weg meer terug is, en er geen weg meer terug is. Een bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat het “de Rubicon heeft overschreden” wanneer het heeft besloten faillissement aan te vragen.

Deze betekenis van de Rubicon oversteken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.