De Rubicon oversteken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

De uitdrukking “de Rubicon oversteken” betekent een punt passeren waar geen weg meer terug is. De uitdrukking is afgeleid van Julius Caesar die in 49 voor Christus de rivier de Rubicon overstak, wat werd gezien als een daad van opstand tegen de Romeinse Senaat. Door de rivier over te steken, verbond Caesar zich tot een militaire confrontatie met Rome.

De analogie van “de Rubicon oversteken” wordt vaak gebruikt om situaties te beschrijven waarin een persoon of organisatie een punt heeft gepasseerd waar geen weg meer terug is, en er geen weg meer terug is. Een bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat het “de Rubicon heeft overschreden” wanneer het heeft besloten faillissement aan te vragen.

Deze betekenis van de Rubicon oversteken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs