2°C | Amsterdam

De staf breken over iets spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent iets sterk afkeuren. Het komt uit de Bijbel, waar het gebruikt wordt als een analogie voor het breken van de staf van een herder. De herdersstaf is zijn symbool van autoriteit, en als die gebroken wordt, betekent dat dat hij zijn kudde niet langer onder controle kan houden.

Dus als iemand zegt dat hij de staf zal breken over iets, dan zegt hij dat hij er alles aan zal doen om datgene wat er gebeurt te stoppen of af te keuren. Het is een krachtige manier om te zeggen dat je het ergens niet mee eens bent en dat je je er met hand en tand tegen zult verzetten.

Deze betekenis van de staf breken over iets en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.