Een augiasstal uitmesten spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat je voor een grote puinhoop staat, en dat het veel werk zal kosten om die op te ruimen. Het is geen gemakkelijke taak, maar het is er een die gedaan moet worden.

Iemand probeert een onmogelijke taak uit te voeren. Het stamt uit het verhaal van Herakles, die de stallen van koning Augeas moest schoonmaken. De stallen lagen vol met mest en Hercules moest het in één dag doen. Onnodig te zeggen dat het een Herculestaak was!

Deze betekenis van een augiasstal uitmesten en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs