2°C | Amsterdam

Een blok aan het been spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Er zijn een paar verschillende interpretaties van dit spreekwoord, maar een van de meest voorkomende is dat het wordt gebruikt om iemand of iets te beschrijven dat je tegenhoudt om je doelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld een familielid hebt dat altijd aan je hoofd zeurt en je een schuldgevoel geeft, zou je hem of haar kunnen omschrijven als een “blok aan het been”.

Een andere interpretatie is dat het wordt gebruikt om iemand te beschrijven die altijd je inspanningen saboteert. Dus als je bijvoorbeeld probeert te diëten en iemand brengt steeds koekjes mee naar kantoor, dan zou hij beschreven worden als een “blok aan het been”.

Deze betekenis van een blok aan het been en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.