Een hard gelag spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het spreekwoord een hard gelag zou zijn ontstaan uit de uitdrukking it’s a hard life. Deze uitdrukking betekent dat iemands leven moeilijk is en vol problemen zit. Een hard gelag is gewoon een verkorte versie van deze uitdrukking.

Er zijn een paar verschillende theorieën over het ontstaan van dit spreekwoord. Eén theorie suggereert dat het gebruikt werd om mensen te beschrijven die in armoede geboren waren en nooit een kans op succes hadden. Een andere theorie suggereert dat het gebruikt werd om mensen te beschrijven die altijd pech hadden en gedurende hun leven veel ontberingen moesten doorstaan. Wat ook de ware oorsprong van dit spreekwoord moge zijn, het is duidelijk dat het al een hele tijd bestaat en gebruikt is om verschillende groepen mensen te beschrijven.

Deze betekenis van een hard gelag en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category