2°C | Amsterdam

Een kater hebben spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord “een kater hebben” is waarschijnlijk afgeleid van de uitdrukking “boven het hoofd hangen”. Deze uitdrukking werd oorspronkelijk gebruikt om iets te beschrijven dat een last of een zorg was. En, in feite was de oorspronkelijke betekenis van “kater” een emotionele reactie op het nieuws van iemands dood.

De uitdrukking “een kater hebben” begon gebruikt te worden om de fysieke symptomen te beschrijven die men ervaart na het drinken van alcohol. En deze symptomen werden uiteindelijk zo geassocieerd met drinken dat de uitdrukking meer algemeen gebruikt werd om elk soort negatief na-effect aan te duiden.

Deze betekenis van een kater hebben en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.