2°C | Amsterdam

Een stok achter de deur spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde, “een stok achter de deur”, betekent dat je extra gemotiveerd bent om iets te gaan doen. Met andere woorden, het is een metafoor voor iemand of iets hebben waar je op kunt vertrouwen om je te helpen geconcentreerd en gemotiveerd te blijven.

Als je baas je bijvoorbeeld zegt dat hij/zij erop rekent dat je een project aan het eind van de dag af hebt, dan zul je eerder geneigd zijn om vol te houden en de klus te klaren.

In het algemeen is het handig om iemand of iets te hebben die ons een extra dosis motivatie kan geven wanneer we dat nodig hebben. Dat kan een vriend zijn die er altijd voor ons is als we wat aanmoediging nodig hebben, of een persoonlijke motivator (zoals een fitnessdoel).

Deze betekenis van een stok achter de deur en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.