2°C | Amsterdam

Eendracht maakt macht spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde betekent simpelweg dat samenwerken als een team mensen sterker kan maken en effectiever in het bereiken van hun doelen. Het wordt vaak gebruikt als een motiverend middel om mensen aan te moedigen samen te werken in plaats van er alleen voor te gaan.

Het motto van Nederland, “Eendracht maakt macht”, getuigt van dit idee. De Nederlandse natie is in de 18e eeuw ontstaan uit een ongelijksoortige groep provincies die zich verenigden tegen een gemeenschappelijke vijand. Dit gevoel van saamhorigheid en een gemeenschappelijk doel gaf het Nederlandse volk de kracht om weerstand te bieden aan overheersing door andere landen en om een van de meest welvarende naties ter wereld op te bouwen.

Deze betekenis van eendracht maakt macht en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.