Eerst het zuur, dan het zoet spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het gezegde wordt vaak gebruikt om economische cycli te beschrijven, waarbij er eerst moeilijke tijden zijn (het zuur), gevolgd door betere tijden (het zoet). Het kan ook meer algemeen worden toegepast op elke situatie waarin de zaken aanvankelijk slecht lijken, maar uiteindelijk beter worden.

Dus als u zich down voelt, bedenk dan dat het eerste deel van het gezegde slechts tijdelijk is – uiteindelijk zal het beter gaan!

Deze betekenis van eerst het zuur, dan het zoet en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs