2°C | Amsterdam

Er als een zoutpilaar bij staan spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Dit spreekwoord betekent zwijgend en onbeweeglijk toekijken, als een zoutpilaar. Het wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven die zich niet uitspreekt of actie onderneemt terwijl hij dat wel zou moeten doen. De oorsprong van dit spreekwoord komt uit de Bijbel, meer bepaald uit het verhaal van Sodom en Gomorra.

In het verhaal kijkt de vrouw van Lot achterom naar de stad terwijl deze wordt verwoest en verandert in een zoutpilaar. Dit verhaal wordt vaak gebruikt om mensen te waarschuwen zich niet af te wenden van wat juist is of om geen actie te ondernemen wanneer ze dat wel zouden moeten doen.

Deze betekenis van er als een zoutpilaar bij staan en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.