Er als een zoutpilaar bij staan spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Dit spreekwoord betekent zwijgend en onbeweeglijk toekijken, als een zoutpilaar. Het wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven die zich niet uitspreekt of actie onderneemt terwijl hij dat wel zou moeten doen. De oorsprong van dit spreekwoord komt uit de Bijbel, meer bepaald uit het verhaal van Sodom en Gomorra.

In het verhaal kijkt de vrouw van Lot achterom naar de stad terwijl deze wordt verwoest en verandert in een zoutpilaar. Dit verhaal wordt vaak gebruikt om mensen te waarschuwen zich niet af te wenden van wat juist is of om geen actie te ondernemen wanneer ze dat wel zouden moeten doen.

Deze betekenis van er als een zoutpilaar bij staan en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs