2°C | Amsterdam

Ergens de brui aan geven spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat iemand ergens genoeg van heeft of ergens mee is gestopt. Het kan gaan om een situatie, een persoon of een activiteit. Gewoonlijk is het zo dat wanneer iemand iets opgeeft, dat is omdat hij er genoeg van heeft en er niets meer mee te maken wil hebben.

Oorspronkelijk betekende brui “een waardeloos ding” Dus als je iets opgaf, deed je het weg omdat het waardeloos was. In de loop van de tijd is de betekenis iets verschoven en verwijst het meer naar het opgeven van een doel of een inspanning dan naar het gewoon wegdoen van iets. Maar het basisidee is nog steeds hetzelfde: als je iets opgeeft, geef je toe dat het je tijd of energie niet waard is.

Deze betekenis van ergens de brui aan geven en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.